Top

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με τον ερχομό του, αναδύονται στην επιφάνεια οι σκέψεις και οι ανησυχίες μας, για την εικόνα του σώματός μας και τις εμφανίσεις μας στις παραλίες. Στην κορυφή των προβληματισμών μας και όχι αδίκως, βρίσκεται το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. Ένα πρόβλημα που απασχολεί 9 στις 10 γυναίκες και το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αν κατανοήσουμε τη φύση του αλλά και το τι πρέπει να κάνουμε από μεριάς μας!

Η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί δυσάρεστο προνόμιο αποκλειστικά και μόνο του γυναικείου φύλου. Και οι άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα κυτταρίτιδας αλλά λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών του δέρματός τους (πιο παχύ δέρμα) αλλά και της φυσιολογίας του οργανισμού τους, αναφορικά με τις περιοχές που αποθηκεύουν το λίπος (κυρίως κοιλιά), το πρόβλημα δεν γίνεται ευκόλως αντιληπτό. Αντιθέτως, στις γυναίκες το λίπος τείνει να συγκεντρώνεται στους γλουτούς, τα πόδια και τα χέρια. Προσθέστε σε αυτό, τον παράγοντα των ορμονών αλλά και μία σειρά πολλών άλλων παραμέτρων στις οποίες θα αναφερθούμε παρακάτω και έχετε την απάντηση για τους λόγους που η κυτταρίτιδα αποτελεί ίσως το κορυφαίο αισθητικό πρόβλημα για την πλειονότητα των γυναικών.

Η κυτταρίτιδα αποτελεί ένα αισθητικό πρόβλημα που σχετίζεται με την ανομοιόμορφη κατανομή του λίπους σε διάφορες περιοχές του σώματός μας. Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο οργανισμός μας “καίει” και διαμοιράζει ομοιόμορφα τις ποσότητες λίπους που προσλαμβάνει. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, τότε έχουμε την εναπόθεση ποσοτήτων λίπους σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος τα οποία και εμφανίζουν τη λεγόμενη όψη “φλοιού του πορτοκαλιού”. Σε αυτές τις περιοχές έχουν προκληθεί βλάβες στον υποδόριο ιστό (υποδερμίδα) οι οποίες και εκδηλώνονται στην επιδερμίδα μας με ανώμαλους κυματισμούς, γουβίτσες κτλ. Στην πραγματικότητα λοιπόν, όταν αναφερόμαστε στην κυτταρίτιδα, περιγράφουμε μία σειρά βλαβών που πλήττουν τη μικροκυκλοφορία και σωστή αιμάτωση του δέρματος, οδηγώντας σε απώλεια ελαστικότητας του συνδετικού ιστού και της επαρκούς παραγωγής ελαστίνης & κολλαγόνου!

Τα αίτια της κυτταρίτιδας αν και δεν είναι πλήρως διασαφηνισμένα, αποδίδονται σε μία σειρά παραγόντων οι οποίοι έχουν βεβαρυμμένο ιστορικό και για πολλά άλλα προβλήματα. Ορμονικές αλλαγές, κληρονομικότητα, προβλήματα μεταβολισμού, γήρανση, λανθασμένη διατροφή κτλ. Το αξιοσημείωτο με την κυτταρίτιδα είναι το γεγονός πως η εμφάνισή της είναι σύνηθες φαινόμενο πλέον ακόμη και σε γυναίκες νεαρής ηλικίας! Τι κάνουμε λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα; Ακολουθούμε τις παρακάτω 4 βασικές συμβουλές!

 

Το νερό είναι φίλος μας

Όπως έχουμε ξαναπεί, το νερό αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία και όψη της επιδερμίδας μας. Πολύ περισσότερο όταν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα κυτταρίτιδας και ένα από τα ζητούμενα είναι η σωστή ενυδάτωση των επίμαχων προβληματικών περιοχών της επιδερμίδας. Τα κύτταρά μας διψάνε! Η επαρκής κατανάλωση νερού ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού μας καθημερινά, συμβάλει στην απομάκρυνση των τοξινών και ταυτόχρονα βελτιώνει την κυκλοφορία αίματος, μέσω της οποία επιτυγχάνεται και η σωστή πρόσληψη των θρεπτικών στοιχείων που απαιτούν τα κύτταρα του δέρματος.

 

Δια-τροφή για σκέψη!

Οι αλμυρές τροφές, τα επεξεργασμένα τρόφιμα με τεχνητές ουσίες, η ζάχαρη, το αλκοόλ και το τσιγάρο, αποτελούν τροφή για την κυτταρίτιδα! Όχι μόνο επηρεάζουν την ορθή λειτουργία του λεμφικού συστήματος (μάθετε περισσότερα για τη λέμφο, εδώ), επιδεινώνοντας το πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα επιβαρύνουν το σώμα σας με τοξίνες και περιττό σωματικό λίπος, δηλαδή τον πιστό φίλο της κυτταρίτιδας. Ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, προσφέροντας απλόχερα στον οργανισμό σας βιταμίνες, ενέργεια και πολύτιμα για την επιδερμίδα σας, θρεπτικά στοιχεία.

 

Η κυτταρίτιδα είναι τεμπέλα!

Η άσκηση αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις που μπορείτε να κάνετε για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Ιδιαιτέρως αν περνάτε ένα μεγάλο διάστημα της ημέρας καθισμένη σε ένα γραφείο, η άσκηση θα σας βοηθήσει ώστε να έχετε καλύτερη αιμάτωση και οξυγόνωση των τριχοειδών αγγείων, καλύτερη κυκλοφορία αίματος και λέμφου, ενώ θα συμβάλει τα μέγιστα στην απώλεια του λίπους. Πώς μεταφράζονται όλα τα παραπάνω στην αίσθηση και εικόνα της επιδερμίδας σας; Με τον όρο σύσφιξη, η οποία και αποτελεί ζητούμενο για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας!

 

SET ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑΕπιλογή κατάλληλων προϊόντων φροντίδας

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας απαιτείται κάτι πολύ περισσότερο από τη χρήση μίας απλής κρέμας σώματος. Επιλέξτε εξειδικευμένα προϊόντα που η σύνθεσή τους περιέχει συστατικά που αποδεδειγμένα μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση και εξάλειψη του προβλήματος και με στόχο, όχι την παροδική κάλυψή του αλλά την ουσιαστική αντιμετώπισή του. Η βελτίωση της μικροκυκλοφορίας, η ενεργοποίηση του μηχανισμού παραγωγής κολλαγόνου, η λιποδιάλυση, η βαθιά ενυδάτωση και η σύσφιξη που μπορούν να προσφέρουν τα κατάλληλα προϊόντα, θα σας εκπλήξουν με τα αποτελέσματά τους, ιδιαιτέρως αν συνδυαστούν με τις σωστές θεραπείες και τεχνικές μασάζ! Δείτε εδώ τα εξειδικευμένα προϊόντα κυτταρίτιδας της GERnetic

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login