Top

Μπορεί η ανάγκη αντηλιακής προστασίας να είναι συνυφασμένη στη συνείδηση των περισσοτέρων, αποκλειστικά με τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά αυτό αποτελεί μία από τις πλέον λανθασμένες έως και επικίνδυνες πεποιθήσεις, ιδιαιτέρως για την υγεία των παιδιών! Η ηλιακή ακτινοβολία δεν κάνει διακοπές και είναι παρούσα όλους τους μήνες του χρόνου. Ευτυχώς το ίδιο ισχύει και για τα μέσα αντιμετώπισής της!

Είναι σίγουρο πως όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας και ιδιαιτέρως κατά την παιδική μας ηλικία, νιώσαμε ακόμη και με επώδυνο τρόπο, τα αποτελέσματα της πολύωρης έκθεσή μας στον ήλιο χωρίς κάποια μορφή προστασίας. Και μη φανταστείτε πως η έκθεση αυτή οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο στις ώρες που περνούσαμε στη θάλασσα και την παραλία. Ο κίνδυνος της έκθεσης στις υπεριώδεις ακτινοβολίες UVA και UVB είναι συνεχής, ελλοχεύει παντού και δε γνωρίζει από εποχή. Ακόμη και ένας απλός περίπατος με συννεφιασμένο καιρό μέσα στην πόλη, ή η γυμναστική στο προαύλιο του σχολείου, μπορούν να έχουν τις επιπτώσεις τους!

 

Η παιδική επιδερμίδα έχει τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες και η σωστή προστασία πρέπει να είναι κύριο μέλημά μας, από τα πρώτα στάδια της ζωής των παιδιών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως στις μικρές ηλικίες, η κυριότερη ασπίδα του δέρματος, δηλαδή ο επονομαζόμενος “επιδερμικός φραγμός”, δεν έχει προλάβει ακόμη να διαμορφώσει τα κατάλληλα επίπεδα άμυνας για τα οποία είναι προγραμματισμένος! Η υπέρμετρη λοιπόν έκθεση ενός παιδιού στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς κάποια προστασία, έχει εκτός από βραχυχρόνιες επιπτώσεις (ηλιακά εγκαύματα) και μακροχρόνιες που σχετίζονται με την ταχύτερη γήρανση του δέρματος αλλά και την εμφάνιση βλαβών στο DNA, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία ενός ανθρώπου. Πώς λοιπόν μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά μας;

Καταρχάς θα πρέπει να γίνει πρώτα δική μας συνείδηση και κατόπιν των παιδιών, πως η ηλιακή ακτινοβολία είναι παρούσα όλο το χρόνο. Με απλά λόγια: Χρησιμοποιούμε αντηλιακό όλες τις εποχές, προφυλάσσοντας τα ακάλυπτα σημεία της επιδερμίδας μας, τόσο από την απευθείας έκθεση στον ήλιο αλλά και από τις αντανακλάσεις της ακτινοβολίας σε κτίρια και κάθε είδους επιφάνειες! Μάλιστα για τα αγοράκια, λόγω του ότι δε διαθέτουν μακριά μαλλιά που καλύπτουν τα αυτιά τους, δεν ξεχνάμε να εφαρμόσουμε αντηλιακό στις ευαίσθητες περιοχές των πτερυγίων των αυτιών τους.

Εννοείται πως και για τα παιδιά, θα πρέπει να επιλέγουμε επώνυμα ποιοτικά προϊόντα με υψηλό δείκτη αντηλιακής προστασίας, (δείτε εδώ προτεινόμενα αντηλιακά της GERnetic) κατάλληλα για τις ανάγκες της επιδερμίδας τους. Και επειδή για ευνόητους λόγους στην περιοχή του κεφαλιού δεν μπορεί να εφαρμοστεί κάποιο αντηλιακό προϊόν, πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένη η χρήση ενός καπέλου με μεγάλο γείσο, ώστε να προστατεύει παράλληλα και το πρόσωπο του παιδιού.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται στην προφύλαξη των ματιών από την ακτινοβολία, καθώς έρευνες έχουν καταδείξει πως όταν από μικρή ηλικία τα παιδιά εκτίθενται υπέρμετρα στην υπεριώδη ακτινοβολία, τα μετέπειτα χρόνια της ζωής τους μπορεί να παρουσιάσουν σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα. Ένα ζευγάρι παιδικών γυαλιών από κάποια αξιόπιστη εταιρεία, αποτελεί την καλύτερη λύση προστασίας.

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής και απαραίτητος για μία σειρά διεργασιών του οργανισμού μας, όπως η σύνθεση της βιταμίνης D3. Και μπορούμε τόσο εμείς όσο και οι μικροί μας φίλοι να απολαμβάνουμε όλα τα πλεονεκτήματά του, αρκεί να σεβόμαστε και να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ηλιοπροφύλαξης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login