Top

   Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές για τις καθημερινές επιθέσεις που δέχεται η επιδερμίδα μας από εξωγενείς παράγοντες που πλήττουν την υγεία και την εικόνα της. Μέσα σε αυτούς, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες, οι οποίες παρόλο που υποκινούνται από καλές προθέσεις, καταλήγουν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο για το δέρμα και τα μαλλιά μας. Ας δούμε λοιπόν 5 βασικά λάθη που ίσως κάνουμε χωρίς να το καταλαβαίνουμε, απολαμβάνοντας το μπάνιο μας!

Πολύ ζεστό νερό!

Κανείς δεν αρνείται την απόλαυση και τη χαλάρωση που μας προσφέρει ένα ζεστό μπάνιο αλλά ακόμη και σε αυτό το θέμα, θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο μέτρο στη θερμοκρασία του νερού αλλά και στη διάρκεια του ντους. Το πολύ ζεστό νερό διαταράσσει την ισορροπία του pH στην επιδερμίδα μας αλλά και τα μαλλιά μας, συμβάλλοντας στην ξηρότητά τους. Βλέπετε, το καυτό νερό δεν κάνει διαχωρισμούς και έτσι μαζί με τους ρύπους, απομακρύνονται πολύτιμα λιπίδια και φυσικά έλαια του δέρματος, η ύπαρξη των οποίων είναι απαραίτητη για την καλή υγεία, όψη και αίσθηση της επιδερμίδας και των μαλλιών μας. Απολαύστε ένα σύντομο ζεστό μπάνιο αλλά αν ξοδεύετε αρκετή ώρα στο ντους, το χλιαρό νερό αποτελεί την καλύτερη επιλογή.

 

Σωστό προϊόν, λάθος σημείο.

Λίγο η κούραση της ημέρας, λίγο το πιεστικό πρόγραμμα της καθημερινότητας, πολλές φορές παραβλέπουμε τις προβλεπόμενες διεργασίες καθαρισμού και με μία απλή κίνηση που ίσως δεν πολυσκεφθήκαμε, ξεκινάμε να πλένουμε το πρόσωπό μας με το αφρόλουτρο του σώματος. Στη θέση του αφρόλουτρου, μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε άλλο προϊόν που βρίσκεται στα χέρια σας. Και μπορεί εκείνη τη στιγμή να μην συνειδητοποιούμε τη σοβαρότητα αυτού που κάνουμε αλλά πιστέψτε μας, η επιδερμίδα σας το καταλαβαίνει και θα δώσει την απάντησή της. Ερεθισμοί, ξηροδερμία και ενοχλήσεις, είναι κάποιες από τις συνήθεις “απαντήσεις” της. Φροντίζουμε λοιπόν πάντα να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού και φροντίδας, αποκλειστικά και μόνο για τα σημεία που προορίζονται. Άλλες οι ανάγκες της επιδερμίδας του σώματος και άλλες εκείνες του προσώπου μας!

 

Η τριβή δεν είναι φίλη σας

Όσο έντονα και να τρίβετε το σώμα σας, το τζίνι με τις τρεις ευχές δεν πρόκειται να εμφανιστεί στο μπάνιο σας. Αντιθέτως, είναι πολύ πιθανό θα εμφανιστούν στην επιδερμίδα αλλά και τα μαλλιά σας, οι αρνητικές συνέπειες αυτής της κακής συνήθειας! Ξεφλούδισμα επιδερμίδας, σπάσιμο της τρίχας και ψαλίδα στα μαλλιά, πολλές φορές προκαλούνται από το επιθετικό τρίψιμο με σκληρά σφουγγάρια ή ακόμη και από τα ίδια μας τα νύχια. Απολαύστε το μπάνιο σας και φερθείτε με σεβασμό στο δέρμα και τα μαλλιά σας, κάνοντας απαλές κινήσεις μασάζ. Μην επιμένετε σε επιθετικές μεθόδους που καταστρέφουν το προστατικό φιλμ της επιδερμίδας σας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τη λανθασμένη χρήση της πετσέτας μετά από το μπάνιο. Σκουπίστε απαλά τα μαλλιά σας και ταμποναριστά το σώμα σας.

 

Σωστό timing για την ενυδατική κρέμα

Και ενώ αμέσως μετά το μπάνιο έχουν διαμορφωθεί οι ιδανικές συνθήκες για την εφαρμογή του ενυδατικού προϊόντος που χρησιμοποιούμε, εμείς αποφασίζουμε να μην τις εκμεταλλευτούμε! Η σωστή εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, αμέσως μετά το μπάνιο, αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές κινήσεις για τη διατήρηση της υγείας και της όψης της επιδερμίδας μας. Οι πόροι του δέρματος έχουν ανοίξει, οι υδρατμοί και το νερό, όσο και αν ακούγεται αντιφατικό, έχουν συμβάλει στην αφυδάτωσή του και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να εκμεταλλευτούμε τη στιγμή για να εφαρμόσουμε με απαλές κινήσεις την ενυδατική μας, η οποία λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί, θα εισχωρήσει βαθιά στο δέρμα μας, χαρίζοντας μία ολοκληρωμένη εμπειρία ενυδάτωσης.

 

Η ψευδαίσθηση της υπερδοσολογίας

Το πολύ και το καθόλου βλάπτουν! Πολλές φορές εγκλωβιζόμαστε σε μία επιφανειακή λογική που θέλει να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα π.χ. για τα μαλλιά μας, αν χρησιμοποιήσουμε μεγαλύτερη ποσότητα σαμπουάν. Μέγα λάθος. Η σωστή δοσολογία τόσο στα προϊόντα καθαρισμού όσο και στα προϊόντα φροντίδας, είναι εκείνη που μας διασφαλίζει ένα απόλυτα ισορροπημένο και σωστό αποτέλεσμα. Η υπερβολική ποσότητα σαμπουάν, όχι μόνο δεν θα προσφέρει κάτι καλύτερο στον καθαρισμό των μαλλιών μας αλλά αντιθέτως θα μας οδηγήσει στο να παραμείνουμε για περισσότερη ώρα κάτω από το νερό, προσπαθώντας να απομακρύνουμε τα υπολείμματα του σαμπουάν. Περισσότερη ώρα κάτω από το νερό ισούται με μεγαλύτερη καταπόνηση στον φυσικό επιδερμικό φραγμό μας κ.ο.κ. Γενικά αποκτήστε τη φιλοσοφία πως από ένα σημείο και μετά, η φροντίδα στο σώμα, το πρόσωπο και τα μαλλιά μας, εφόσον έχει επιτευχτεί ο στόχος της καθαριότητας, λειτουργεί μόνο αρνητικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login