Top

Γήρανση του δέρματος & Ηλικία

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο του ανθρώπινου σώματoς, και ταυτόχρονα έναν καθρέφτη της σωματικής και ψυχικής μας υγείας, καθώς και της ηλικίας μας.

Η γήρανση είναι η φυσιολογική διαδικασία της ζωής. Μία διαδικασία που για κάθε άτομο είναι εντελώς προσωπική, τόσο που η σύγχρονη επιστήμη αναγνωρίζει δύο ηλικίες στο άτομο, τη βιολογική και τη χρονολογική ηλικία.

Ποια είναι τα αίτια της γήρανσης;

Η γήρανση είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία, η οποία οφείλεται τόσο σε ενδογενείς όσο και σε εξωγενείς παράγοντες.

Ενδογενείς παράγοντες γήρανσης

Ο χρόνος αλλά και η κληρονομικότητα είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τη γήρανση του δέρματος και του σώματος, συνολικά. Μετά την ηλικία των 30 το δέρμα αρχίζει να αποδιοργανώνεται και να χάνει την ελαστικότητα του με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ρυτίδες και να χαλαρώνει το περίγραμμα το προσώπου.

Όσο μεγαλώνουμε τα κύτταρα χάνουν την ιδιότητα τους να συγκρατούν τα απαραίτητα συστατικά τους (αμινοξέα, βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά) τα οποία συμβάλουν στην επιδιόρθωση των φθορών.

Το πόσο γρήγορα συντελούνται αυτές οι αλλαγές στο σώμα και το δέρμα μας συχνά εξαρτάται από τα γονίδια που έχουμε κληρονομήσει από τους γονείς μας και τις γενεές που προηγήθηκαν από εμάς.

Εξωγενείς παράγοντες γήρανσης

Φυσιολογικά, ο άνθρωπος προορίζεται να ζει πολλά περισσότερα χρόνια από το σύνηθες (τουλάχιστον 120).  Η δυνατότητα αυτή όμως μειώνεται λόγω παραγόντων όπως:

  1. Η διατροφή: το αλκοόλ, το κάπνισμα, το πρόχειρο φαγητό και τα προπαρασκευασμένα γεύματα, η έλλειψη ενυδάτωσης, η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης είναι καταστροφικά για τα κύτταρά μας.
  2. Η άσκηση: αναστρέφει την διαδικασία της γήρανσης συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των οστών και των μυών και ενισχύοντας το νευρικό μας σύστημα.
  3. Η ηλιακή ακτινοβολία: ο ήλιος μας δίνει ζωή και χαρά, όμως η εκτεταμένη έκθεση στις βλαβερές για το δέρμα ακτίνες UVA και UVB επηρεάζει τη νεανικότητα του δέρματος, προκαλώντας πρόωρη γήρανση (φωτογήρανση).
  4. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες & ο τρόπος ζωής: Η επιβαρυμένη από τα καυσαέρια ατμόσφαιρα, η έλλειψη οξυγόνου, η απομάκρυνση από τη φύση και οι κλιματολογικές συνθήκες επηρεάζουν την υγεία μας και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.
  5. Οι ψυχολογικοί παράγοντες: το στρες είναι ο νούμερο ένα εχθρός του δέρματος και του σώματος. Αποβαίνει τοξικό για τα κύτταρα, καταναλώνει όλα τα αποθέματα ενέργειας του οργανισμού και ευνοεί την πρόωρη γήρανση.

Μορφές γήρανσης του δέρματος

Η γήρανση στο πρόσωπο και το δέρμα μας εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους.

  1. Ρυτίδες: ξεκινούν ως λεπτές γραμμές που τονίζονται από τις εκφράσεις του προσώπου μας, αλλά σε βάθος χρόνου και με την επίδραση των παραπάνω παραγόντων γίνονται πιο βαθιές και πιο εμφανείς. Σημαντικό ρόλο παίζει και ο τύπος του δέρματος, καθώς οι ρυτίδες έκφρασης γίνονται πιο εμφανείς στις ξηρές επιδερμίδες απ’ ό,τι στις λιπαρές.
  2. Φωτογήρανση: η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο καθιστά το δέρμα ιδιαίτερα ευαίσθητο και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης. Οι συνέπειες της ηλιακής έκθεσης δεν είναι άμεσα ορατές, η ακτινοβολία όμως δρα συσσωρευτικά και οι βλάβες γίνονται εμφανείς σε βάθος χρόνου.
  3. Κηλίδες: η εμφάνιση κηλίδων αποτελεί σημάδι πρόωρης γήρανσης και μελαγχρωματικών προβλημάτων που οφείλονται τόσο στην πάροδο του χρόνου όσο και στην ηλιακή έκθεση.

Ποια είναι η ιδανική αντιμετώπιση της γήρανσης;

Πίσω από κάθε ρυτίδα βρίσκεται μια ιστορία ζωής. Γι’ αυτό στόχος της GERNETIC δεν είναι να εξαλείψει αυτή τη φυσιολογική γήρανση. Αντίθετα, κατανοώντας τις 3 βασικές στοιβάδες του δέρματος, οι οποίες δέχονται βασικές αλλαγές καθώς μεγαλώνουμε, είναι δυνατόν να προσφέρουμε στο δέρμα μας και ιδιαίτερα στο πρόσωπό μας την καλύτερη και πιο ιδανική για εμάς αντιγηραντική θεραπεία.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι θεραπείες θα πρέπει να είναι εξατομικευμένες καθώς κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες.

Λύσεις αντιγήρανσης που προσφέρει η GERnetic

Ο πιο βασικός κανόνας στην αντιγήρανση είναι η φροντίδα του δέρματος σε κάθε ηλικία.

Στις ηλικίες μεταξύ 30-40 ετών είναι σημαντικό να επικεντρωθούμε στην πρόληψη.

Τα προϊόντα GERnetic βοηθούν στην αποφυγή της δημιουργίας φλεγμονών, διατηρώντας και ενδυναμώνοντας τη φυσική άμυνα του δέρματος. Αποτοξινώνουν το σύστημα του οργανισμού και προστατεύουν το δέρμα ενάντια στην επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας (UVA-UVB) που προκαλεί φωτογήρανση.

Στις ηλικίες μεταξύ 40-50 είναι απαραίτητη η διέγερση της παραγωγής των κυττάρων.

Τα προϊόντα GERnetic διεγείρουν τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος, ώστε να καταπολεμήσουν την έλλειψη ελαστικότητας, επαναφέροντας τη σφριγηλότητα. Ενισχύουν την επικοινωνία των κυττάρων και της βασικής στοιβάδας του δέρματος με αποτέλεσμα τη διατήρηση της νεανικής όψης.

Στις ηλικίες από 50-70 εστιάζουμε στην ισχυρή αντιγηραντική προστασία των κυττάρων.

Τα προϊόντα GERnetic για ώριμες ηλικίες είναι ιδανικά γιατί μάχονται ενάντια στη γήρανση που προκαλείται φυσιολογικά λόγω των μειωμένων λειτουργιών που επιτελεί το σώμα. Η επιδερμίδα αναδιαρθρώνεται και η βασική στοιβάδα του δέρματος ενισχύεται.

Τα στοιχεία που προσφέρουν τα προϊόντα GERnétic είναι ευεργετικά για όλες τις λειτουργίες του οργανισμού: βιταμίνες, αμινοξέα, πρωτεΐνες, βιολογικά εκχυλίσματα, καθώς και στοιχεία από τη φύση, όπως φύκια και όστρακα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσα από την διαδικασία της βιοτεχνολογίας.

Με αυτόν τον τρόπο τα ενεργά συστατικά προωθούνται και συναντούν τις ακριβείς ανάγκες των κυττάρων και μέσω του μοριακού μεγέθους και βάρος που αποκτούν γίνονται ικανά να ενσωματωθούν στα στοχευμένα μόρια.

Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι ιδιαίτερα σημαντική, γι’ αυτό η GERnetic διαθέτει πλήρη γκάμα αντηλιακών προϊόντων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login