Top

Ουλές & πώς εμφανίζονται

Οι ουλές είναι ορατά σημάδια και αποτελούν κυρίως συνδετικό ιστό, ο οποίος αντικαθιστά κατεστραμμένο ιστό του δέρματος.

Εμφανίζονται στο τελικό στάδιο δευτερογενών φλεγμονωδών ακνεϊκών βλαβών ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας επούλωσης της εξωτερικής στοιβάδας του δέρματος μετά από τραύμα που προέρχεται από ατύχημα ή χειρουργική επέμβαση.

Πώς σχηματίζονται οι ουλές;

Όταν  η εξωτερική προστατευτική στοιβάδα του δέρματος υποστεί κάποιου είδους τραυματισμό ξεκινά μια διαδικασία ανάπλασης, κατά την οποία η επιδερμίδα σχηματίζει νέα κύτταρα ώστε να αντικατασταθεί ο τραυματισμένος ιστός με νέο, γεγονός  που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ουλής.

Πόσα ήδη ουλών υπάρχουν;

Όταν  τα νέα κύτταρα αναπτύσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και υπάρχει αύξηση του συνδετικού ιστού σχηματίζονται υπερτροφικές ουλές και χηλοειδή, ενώ όταν η ανάπτυξη των κυττάρων είναι αργή και παρατηρείται απώλεια ιστού δημιουργούνται ατροφικές ουλές.

Υπερτροφικές ουλές

Οι υπερτροφικές ουλές παρουσιάζουν έντονη υπερπλασία. Είναι διογκωμένα σημάδια που προεξέχουν από την επιφάνεια του δέρματος, παραμένουν όμως μέσα στα όρια της βλάβης. Μπορεί να προκληθούν από διάφορα είδη τραυματισμού, εγκαύματα ή δερματικές νόσους και έχουν την τάση να αποκτούν πιο ήπια μορφή όσο περνά ο καιρός.

Χηλοειδή
Τα χηλοειδή μοιάζουν με τις υπερτροφικές ουλές, καθώς και αυτά σχηματίζονται από την έντονη παραγωγή συνδετικού ιστού, η οποία όμως γίνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε η ουλή επεκτείνεται εκτός των ορίων του αρχικού τραύματος. Τα χηλοειδή προκύπτουν ως αποτέλεσμα φλεγμονών, π.χ. ακμή, μετά από χειρουργική επέμβαση, ή ακόμη και εγκαύματα. Συχνά έχουν σκληρή υφή και προκαλούν κνησμό, ενώ δεν υποχωρούν μόνα τους με την πάροδο του χρόνου.

Ατροφικές ουλές

Αποτελούν τον πιο συνηθισμένο τύπο ουλών και έχουν τη μορφή βαθουλωμάτων τα οποία σχηματίζονται από την έλλειψη συνδετικού ιστού για την επούλωση του δέρματος. Οι ατροφικές ουλές μπορεί να εντοπίζονται ως μικρές μεμονωμένες «τρυπούλες» στο δέρμα, να ποικίλουν στο βάθος και την υφή από πιο στενές έως πιο αυλακωτές ή ακόμη και ως κοιλότητες που δίνουν στο δέρμα κυματοειδή εμφάνιση.

Ο σχηματισμός ουλών επηρεάζεται επίσης από παράγοντες όπως η σοβαρότητα του τραύματος, η ηλικία και η εθνικότητα του ατόμου, καθώς και η κληρονομικότητα και η γενετική προδιάθεση.

Υπάρχει θεραπεία για τις ουλές;

Αν και η θεραπεία των ουλών είναι μια απαιτητική και συχνά χρονοβόρα διαδικασία, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όλοι οι τύποι ουλών μπορούν να αντιμετωπιστούν. Ωστόσο, όσο πιο πρόσφατη είναι μία ουλή τόσο πιο μεγάλη πιθανότητα υπάρχει να αντιμετωπισθεί με επιτυχία.

Αντιμετώπιση των ουλών με προϊόντα GERnetic

Η Gernétic έχει αναπτύξει προϊόντα τα οποία συμβάλλουν στη διαδικασία επούλωσης του δέρματος βοηθώντας την αναδόμηση των στοιβάδων του. Η επανόρθωση ξεκινά από τα βαθύτερα στρώματα προς τα έξω, ενώ επιταχύνεται ο συνολικός χρόνος επούλωσης.

Οι φόρμουλες της Gernétic μεταβάλλουν τη δομή του δέρματος που βρίσκεται στα κατώτερα στρώματα και μ’ αυτόν τον τρόπο ο ιστός της ουλής αντικαθίσταται από νέο, υγιή συνδετικό ιστό που είναι πιο ισχυρός και σφιχτός. Η διαδικασία αυτή έχει ως αποτέλεσμα η ουλή να αποκτήσει μια πιο μειωμένη, λεία επιφάνεια.

Δείτε τα προϊόντα που δρουν ευεργετικά στην αντιμετώπιση των ουλών

  • Η κρέμα Synchro θρέφει το δέρμα και επιταχύνει την επούλωση των ουλών.
  • Το προϊόν Cytobi Cream είναι μια κρέμα που προσφέρει επιπλέον θρέψη, καταπραΰνει τις  φλεγμονές και μειώνει τη διόγκωση των χηλοειδών.
  • Το Mito Special Plus είναι ένα προϊόν που βελτιώνει την ενέργεια του δέρματος.
  • Η κρέμα Nucléa  προσφέρει επανόρθωση του δέρματος και μειώνει το βάθος των ουλών.
  • Το προϊόν Immuno  είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ανάπλαση της επιδερμίδας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login