Top

Μήπως η έκφραση «Έχω κατακράτηση υγρών» έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς σας; Παρατηρείτε πρηξίματα σε διάφορα σημεία του σώματός σας, νιώθετε ατονία, αν και ακολουθείτε όλες τις απαραίτητες ρουτίνες ομορφιάς, τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα; Αν τα προβλήματα αυτά σχετίζονται με την σωστή λειτουργία της λέμφου σας, ευτυχώς υπάρχει λύση. Το λεμφικό μασάζ!

Τι είναι η λέμφος;

            Ο ζωτικής σημασίας ρόλος της λέμφου για τον οργανισμό μας, είναι αντίστοιχος με εκείνον του αίματος! Τόσο σημαντική είναι η λέμφος, το υγρό των ιστών δηλαδή, που παράγεται μέσα από μία πολυσύνθετη διαδικασία επαναλαμβανομένων διηθήσεων του αίματος, στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων. Το λεμφικό υγρό κινούμενο εντός του λεμφικού συστήματος είναι υπεύθυνο για μία σειρά πολύτιμων διεργασιών για τον οργανισμό μας, οι οποίες σχετίζονται με τη δημιουργία των αντισωμάτων, την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού και την απομάκρυνση όλων των άχρηστων και επιβλαβών ουσιών από τους ιστούς, συμβάλλοντας καίρια στον καθαρισμό και την εξισορρόπηση των υγρών του οργανισμού μας.

 

Το πρόβλημα!

            Η ροή του λεμφικού υγρού δεν βασίζεται στην ύπαρξη κάποιου μηχανισμού προώθησής του (όπως π.χ. συμβαίνει με το αίμα και τις βαλβίδες της καρδιάς) αλλά εξαρτάται αποκλειστικά από την κίνηση των λείων αλλά και των σκελετικών μυών. Απλοϊκά μπορούμε να πούμε πως οι συσπάσεις των μυών δίνουν κίνηση στη λέμφο. Μία κίνηση που είναι αναγκαία όχι μόνο για τη σωστή επιτέλεση του έργου του λεμφικού συστήματος αλλά και για την αποφυγή μίας σειράς προβλημάτων που προκαλούνται μέσω της ακινησίας της λέμφου! Η λέμφος όπως είπαμε, φιλτράρει και απομακρύνει τις βλαπτικές ουσίες όπως τοξίνες, βακτήρια κ.ά. Μαντέψτε τώρα τι συμβαίνει όταν οι ουσίες κινούνται αργά. Έχουμε φαινόμενα φλεγμονών, πρηξίματα, πεσμένο ανοσοποιητικό, κυτταρίτιδα, κατακράτηση υγρών, αισθητικά προβλήματα και μία σειρά από πολλές άλλες επιπλοκές στο σώμα, την ψυχολογία και την εμφάνισή μας.

 

Ο ρόλος του λεμφικού μασάζ

            Η λέμφος με χαμηλή κινητικότητα και τα προβλήματα που τη συνοδεύουν, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το πόσο σημαντική είναι η άσκηση στη ζωή μας. Η αποφυγή μίας καθιστικής καθημερινότητας συμβάλλει καίρια στην ομαλή ροή του λεμφικού υγρού και πολύ περισσότερο αν συνδυαστεί με τα μοναδικά αποτελέσματα που μας χαρίζει το λεμφικό μασάζ. Η τεχνική μάλαξης που εφαρμόζεται στο λεμφικό μασάζ, στοχεύει στην ενεργοποίηση των λεμφαγγείων που βρίσκονται κάτω από το δέρμα, με στόχο τη διέγερσή τους και την αποκατάσταση της ροής της κυκλοφορίας της λέμφου. Επί της ουσίας πρόκειται για την άσκηση ήπιων μαλάξεων με φορά που ακολουθεί τη φυσική τάση ροής της λέμφου, ώστε να ανακτήσει κίνηση και ενέργεια και να απεγκλωβιστεί από τα σημεία που την περιορίζουν, μεταφέροντας παράλληλα στην επιφάνεια του δέρματος, πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία. Αυτή η διέγερση της μικροκυκλοφορίας στο σώμα και το πρόσωπό μας, είναι πραγματικά μοναδική με εκπληκτικά οφέλη για τον οργανισμό μας.

 

Τα οφέλη!

Όταν η κίνηση της λέμφου αποκαθίσταται και επιτυγχάνεται ο απεγκλωβισμός της από τα διάφορα σημεία του οργανισμού μας, τότε η τάξη στο λεμφικό σύστημα αποκαθίσταται, προσφέροντας:

  • Ενίσχυση του μεταβολισμού και των φυσικών μηχανισμών λιπόλυσης.
  • Ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Απομάκρυνση τοξινών και μείωση των φλεγμονών.
  • Αποτελεσματικότερη διαχείριση του προβλήματος των ουλών (ακμή).
  • Μείωση των οιδημάτων που προκαλούνται εξαιτίας της ακινησίας.
  • Ουσιαστική αντιμετώπιση φαινομένων κατακράτησης υγρών.
  • Ολική βελτίωση της υγείας και των λειτουργιών του δέρματος.
  • Καθαρότερη και πιο λαμπερή επιδερμίδα.
  • Μείωση του προβλήματος της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους.
  • Καλύτερη λειτουργία και όψη της περιοχής γύρω από τα μάτια.
  • Μείωση της χαλάρωσης του δέρματος.
  • Έντονη συσφικτική δράση και εξάλειψη των λεπτών γραμμών του προσώπου.
  • Καλύτερη ψυχολογία και διαχείριση του καθημερινού άγχους.
  • Βελτίωση της λειτουργίας της πέψης και των θρεπτικών στοιχείων που αποκομίζουμε μέσω αυτής.

Στη GERnetic θα βρείτε την εμπλουτισμένη λοσιόν σώματος Lympho με ειδική σύσταση για υπεραιμική, διεγερτική και τονωτική δράση που συμβάλλει στην καλύτερη αγγείωση και τη λεμφική αποστράγγιση.

Συνδυάστε την με λεμφικό μασάζ, με μία ισορροπημένη διατροφή και έναν πιο ενεργητικό τρόπο ζωής και να είστε σίγουρες πως το σώμα και η ψυχολογία σας, όχι μόνο θα σας ακολουθήσουν αλλά θα σας ανταμείψουν, αναδεικνύοντας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login