Top

Το ευαίσθητο δέρμα συχνά παρουσιάζει μειωμένη ανεκτικότητα στη μακροχρόνια χρήση καλλυντικών και αντιδρά πολύ εύκολα στους εξωτερικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως το καυσαέριο, αλλά και στις διάφορες καιρικές συνθήκες (ήλιος, κρύο, υγρασία, κ.λπ.), όπως επίσης και στην κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και ποτών (μπαχαρικά, αλκοόλ).

Πρόκειται για μια ανοσολογική διαταραχή του δέρματος που προκύπτει όταν διαταράσσεται η επιφανειακή στοιβάδα του και μειώνεται η αμυντική του λειτουργία, μη έχοντας πλέον τη δυνατότητα να εμποδίζει και να ρυθμίζει την εισβολή μικροοργανισμών προς τις κατώτερες στοιβάδες.

Πώς προκαλούνται οι ανοσολογικές διαταραχές;

Ο ρόλος της διατροφής

Ένα από τα βασικότερα αίτια των ανοσολογικών διαταραχών σχετίζεται με τη διατροφή μας και αφορά την έλλειψη των απαραίτητων λιπαρών οξέων από τις τροφές που καταναλώνουμε.

Τα ευεργετικά για τον οργανισμό λιπαρά οξέα βρίσκονται σε πολλά φυτικά έλαια λόγω του λινολεϊκού και του λινολενικού οξέος που περιέχουν.  Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι τα έλαια αυτά θα πρέπει να προέρχονται από επεξεργασία που περιλαμβάνει ψυχρή έκθλιψη των καρπών ώστε τα οξέα να διατηρούνται ενεργά.

Τόσο το λινολεϊκό όσο και το λινολενικό οξύ μάς είναι απαραίτητα, γιατί το ανθρώπινο σώμα από αυτά μπορεί να παράγει τις πολύ σημαντικές προσταγλανδίνες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Μια επιπλέον πηγή απαραίτητων λιπαρών οξέων είναι το εικοσαπεντανοϊκό οξύ (EPA) το οποίο προέρχεται από λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και η σαρδέλα.

Όταν η διατροφή μας είναι ελλιπής σε λιπαρά οξέα, επηρεάζεται η μεμβράνη των κυττάρων και δεν μπορεί πλέον να ρυθμίσει τη διαδικασία διείσδυσης ορισμένων ουσιών στα κύτταρα, ενώ άλλες τις μπλοκάρει εντελώς.

Έτσι ο όξινος μανδύας που λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα εξασθενεί και μπορεί να προκληθεί φλεγμονή η οποία με τη σειρά της έχει ως συνέπεια  την εμφάνιση δερματικών παθήσεων, από μια απλή αφυδάτωση  έως σοβαρές δερματικές αντιδράσεις.

Περιποίηση του ευαίσθητου δέρματος

Πολλές δερματικές αντιδράσεις του οργανισμού, όπως οι αλλεργίες, η ψωρίαση, το έκζεμα  , η ροδόχρους ακμή προκύπτουν από ανοσολογικές διαταραχές και φανερώνουν ευαίσθητο δέρμα.

Έτσι, λοιπόν, το ευαίσθητο δέρμα χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία για να επανέλθει στη φυσιολογική του κατάσταση και να είναι υγιές χωρίς εξάρσεις που εντείνουν το πρόβλημα.

  1. Επιλέξτε κατάλληλες σειρές περιποίησης προσώπου και σώματος αφού συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.
  2. Προτιμήστε εξειδικευμένα , υποαλλεργικά προϊόντα που ενισχύουν την κυτταρική μεμβράνη για εξισορρόπηση του δέρματος.
  3. Μη χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν αλκοόλ, σαλικυλικό οξύ, ρετινοϊκό οξύ, καθώς και οξέα φρούτων.
  4. Αποφύγετε την απολέπιση του δέρματος καθώς και την εφαρμογή μάσκας ομορφιάς.
  5. Το χλιαρό νερό σε συνδυασμό με το κατάλληλο σαπούνι είναι ιδανικό για τον καθαρισμό προσώπου και σώματος. Αποφύγετε το πολύ κρύο ή το πολύ ζεστό νερό.
  6. Στεγνώνετε το πρόσωπό σας ταμπονάροντας με χαρτομάντιλο που είναι πιο απαλό στην υφή από το σκούπισμα με πετσέτα.

Προϊόντα GERNETIC για την εξισορρόπηση του ευαίσθητου δέρματος

  • Synchro – Κρέμα θρέψης
  • Cytobi – Κρέμα ανάπλασης και επούλωσης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login