Top

Μπορεί να μην προκαλούν πόνο ή ενοχλήσεις και η παρουσία τους να μην είναι επικίνδυνη για την υγεία μας, αλλά σίγουρα αποτελούν ένα από τα πιο συχνά αισθητικά ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Για να το επιτύχουμε αυτό, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μάθουμε κάποια πράγματα γι΄ αυτές. Ας το κάνουμε!  

 

Τι είναι;

Mέλασμα ή κοινώς πανάδες, ονομάζονται οι δυσχρωμίες που παρουσιάζονται ακανόνιστα σε κάποια σημεία της επιδερμίδας μας, με κυριότερες περιοχές το πρόσωπο, το ντεκολτέ, τους ώμους, τα χέρια αλλά και κάθε άλλο τμήμα της επιδερμίδας μας, που εκτίθεται υπέρμετρα στον ήλιο. Ναι, ο ήλιος αποτελεί μία από τις κυριότερες αιτίες για την εμφάνιση των πανάδων αλλά δεν είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος για την εμφάνιση του φαινομένου. Ορμονολογικές διαταραχές, εγκυμοσύνη (χλόασμα), χρήση κάποιων φαρμάκων και καλλυντικών αλλά και ο ηλικιακός παράγοντας, μπορεί να φέρουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την εκδήλωση αυτών των δερματικών κηλίδων. Αναλογιζόμενοι τους παραπάνω λόγους, είναι αρκετά εύκολο να καταλάβουμε το γιατί οι πανάδες αποτελούν ένα αισθητικό πρόβλημα που αφορά κατά κύριο λόγο το γυναικείο φύλο.

 

 

Οι αιτίες

Μπορεί η εμφάνιση, παρουσία και εξέλιξη των πανάδων, να είναι εντελώς διαφορετικές για τον κάθε άνθρωπο, αλλά όλες έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Τη δυσλειτουργία των μελανινοκυττάρων. Τα κύτταρα αυτά είναι υπεύθυνα για την παραγωγή της μελανίνης στην οποία οφείλουμε εκτός από το χρώμα του μαυρίσματος που αποκτάμε κάθε καλοκαίρι και την προστασία του οργανισμού μας από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου. Η προβληματική λειτουργία των μελανινοκυττάρων έχει ως αποτέλεσμα τη μη ομαλή έκκριση μελανίνης και κατανομή της σε διάφορα σημεία της επιδερμίδας μας, οδηγώντας έτσι σε ανομοιομορφίες που αποτυπώνονται μέσω δυσχρωμιών. Για ευνόητους λόγους, το φαινόμενο των πανάδων είναι εντονότερο το καλοκαίρι. Αντιθέτως, τον χειμώνα οι πανάδες υποχωρούν ή ακόμη και εξαφανίζονται.

 

 

 

Πρόληψη & αντιμετώπιση

Η κυριότερη γραμμή άμυνας έναντι των πανάδων, είναι η σωστή προστασία μας από την ηλιακή ακτινοβολία. Όπως έχουμε ξαναπεί, η χρήση αντηλιακού δεν πρέπει να περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο κατά τους θερινούς μήνες αλλά πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας, πως οι υπεριώδεις ακτινοβολίες δε γνωρίζουν από εποχή. Χρησιμοποιούμε ενδεδειγμένα για τον τύπο της επιδερμίδας μας αντηλιακά προϊόντα και τον χειμώνα!  Μπορείτε να δείτε εδώ τα αντηλιακά της GERnetic.

Επίσης, είναι σημαντικό να αποφεύγουμε προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης, η σύνθεση των οποίων από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές, δείχνει να επηρεάζει το δέρμα μας και τους μηχανισμούς παραγωγής της μελανίνης.

Σε αυτούς ακριβώς τους μηχανισμούς, στοχεύουν και τα εξειδικευμένα προϊόντα που θα πρέπει να εμπιστευθείτε για την αντιμετώπιση των πανάδων.

Οι πανάδες ασφαλώς και μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση κατάλληλων θεραπειών και προϊόντων δερματικής φροντίδας, στοχεύοντας όχι απλώς στην επικάλυψη του προβλήματος αλλά στην εξάλειψή του! Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της καίριας αντιμετώπισης των μελαγχρωματικών βλαβών, αποτέλεσμα των οποίων είναι και οι πανάδες. Ευτυχώς η επιστήμη, μας έχει εφοδιάσει με μία σειρά εξειδικευμένων προϊόντων για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, τα οποία στη σύνθεσή τους περιλαμβάνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται από τα κύτταρα ώστε να λειτουργούν σωστά. Προϊόντα της GERrnétic όπως το Skin Clair Serum ή η Skin Clair Night Cream, είναι σε θέση να διεισδύσουν στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος, διορθώνοντας τις βλάβες των μελανινοκυττάρων και επαναπρογραμματίζοντας τον μηχανισμό με τον οποίο παράγεται και διαχέεται η μελανίνη στα σημεία της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα; Επαναφορά του τόνου του δέρματος, απαλοιφή δυσχρωμιών και ομοιόμορφη λάμψη σε όλη την επιδερμίδα.

 

Τέλος, είναι απαραίτητο να επισημάνουμε, την αναγκαιότητα της στενής παρακολούθησης της εξέλιξης των πανάδων, με γνώμονα όχι μόνο την εμφάνισή μας αλλά και την υγεία μας. Με την πρώτη υποψία παρουσίας χρωματικών αλλοιώσεων πέραν των συνηθισμένων (οι πανάδες σκουραίνουν – μαυρίζουν), επισκεπτόμαστε άμεσα τον δερματολόγο μας!

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login