Top

Η ηλικία των 40 αποτελεί μία περίοδο ορόσημο για την υγεία και όψη της ανθρώπινης επιδερμίδας. Βλέπετε, έχει ήδη παρέλθει μία δεκαετία από την έναρξη της φυσικής διαδικασία ωρίμασης του δέρματος (ηλικία των 30), με τις συνέπειες αυτής να είναι πλέον ορατές. Παράλληλα, μέσω μίας σωστής αντιγηραντικής μέριμνας, μπορούμε προετοιμαστούμε κατάλληλα και για την ακόμη πιο απαιτητική περίοδο των 50+, τότε δηλαδή που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα πιο σύνθετα προβλήματα του γήρατος της επιδερμίδας.

Σε όλες τις φάσεις της ζωής μας, η ενυδάτωση πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημά μας για τη διατήρηση της συνοχής και της λάμψης της επιδερμίδας μας. Πολύ περισσότερο μετά την ηλικία των 40, όταν δηλαδή εξαιτίας της εμμηνόπαυσης, ο οργανισμός μας αδυνατεί να παράγει τα ίδια υψηλά ποσοστά κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέως και ελαστίνης που παρήγαγε τα προηγούμενα χρόνια. Συνέπεια αυτών των ελλείψεων είναι η αφυδάτωση του δέρματος, η χαλάρωση, η θαμπότητα, η απώλεια ελαστικότητας και η εμφανής ενίσχυση των προϋπάρχουσων ρυτίδων και λεπτών γραμμών.

Γι’ αυτό είναι επιβεβλημένη πέραν της χρήσης εξειδικευμένων ενυδατικών κρεμών και η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που μας προσφέρουν οι αντιγηραντικές κρέμες. Πρόκειται για κρέμες πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και στοιχεία ικανά να αντισταθμίσουν τις φυσικές ελλείψεις του οργανισμού μας, βοηθώντας στην ανάπλαση του δέρματος, όπως υαλουρονικό οξύ, ρετινοειδή, βιταμίνες, πεπτίδια κτλ. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξουμε και στην περιοχή των ματιών καθώς η χαλάρωση είναι έντονα εμφανής σε αυτά τα σημεία. Μία κρέμα ματιών αλλά και ένας ορός τόνωσης, αποτελεί την καλύτερη απάντηση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων και των σακουλών κάτω από τα μάτια, ενώ και τα χείλη μας απαιτούν την ιδιαίτερη προσοχή μας, με στόχο την ουσιαστική τόνωση και σύσφιξή τους.

Ασφαλώς από τις παραπάνω ρουτίνες φροντίδας δε θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι πολύ σημαντικές περιοχές του λαιμού και του ντεκολτέ, οι οποίες και αυτές με τη σειρά τους ταλαιπωρούνται από την έλλειψη σφριγηλότητας του δέρματος. Οι αντιγηραντικές ρουτίνες που εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας, πρέπει να υιοθετούνται και για πρόσωπο – ντεκολτέ, χαρίζοντας ένα συνολικά ομοιόμορφο αποτέλεσμα φροντίδας. Η χρήση ποιοτικών και αξιόπιστων προϊόντων φροντίδας που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι μας, σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες θεραπείες μέσω ενός ινστιτούτου αισθητικής, αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό άμυνας κατά των συνεπειών του γήρατος της επιδερμίδας.

 

Και κάπου εδώ, στην εξίσωση δηλαδή της περιποίησης μετά τα 40, ας βάλουμε μία ακόμη σημαντική παράμετρο, η οποία είναι συνεπακόλουθο τόσο των ορμονικών διαταραχών που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση αλλά και των εξωτερικών παραγόντων που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα μας. Την μελανίνη! Τη φυσική χρωστική που παράγει ο οργανισμός μας και που δυστυχώς εξαιτίας κάποιων παραγόντων οδηγεί σε πανάδες, κηλίδες και δυσχρωμίες που όσο μεγαλώνουμε γίνονται πιο έντονες και ορατές. Για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων απαιτείται η χρήση εξειδικευμένων λευκαντικών προϊόντων φροντίδας με ενεργά συστατικά, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν την υπέρχρωση του δέρματος, παρεμβαίνοντας στους μηχανισμούς παραγωγής μελανίνης.

 

 

 

 

 

 

 

Παράλληλα, κρίνεται αναγκαία η χρήση ενός αποτελεσματικού αντηλιακού το οποίο και θα πρέπει να εφαρμόζετε με συνέπεια, σε κάθε εκτεθειμένο στον ήλιο, σημείο του σώματός σας, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Όπως έχουμε ξαναπεί, ο ήλιος δεν είναι φίλος της επιδερμίδας σας, με τις πανάδες και τις δυσχρωμίες να αποτελούν ένα μέρος μόνο των επιπτώσεων που συνοδεύουν την έκθεση σε αυτόν.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε σε όλες τις φίλες μας, πως ο χρόνος είναι εχθρός μας μόνο όταν του επιτρέπουμε να περνάει χωρίς να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Όπως και σε κάθε ηλικία και η ηλικία των 40 μπορεί να είναι υπέροχη για κάθε γυναίκα που αγαπάει τον εαυτό της, αρκεί να σέβεται τις ρουτίνες περιποίησης που πρέπει να ακολουθεί. Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ άλλοτε, έχουμε τα όπλα για να αντισταθμίσουμε τις συνέπειες από το πέρασμα του χρόνου. Μέσα από έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής σε όλες τις εκφάνσεις του (διατροφή, ύπνος, συνήθειες) και με την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων φροντίδας, σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός μας, η ωραιότερη εκδοχή του εαυτού μας, μπορεί να γίνει πραγματικότητα!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login