Top

Οριζόντιες ή κάθετες, στην αρχή ροζ και μετά λευκές. Ναι, αναφερόμαστε στις ραγάδες. Ένα από τα συνηθέστερα αισθητικά προβλήματα για γυναίκες αλλά και άνδρες. Ας ρίξουμε μία ματιά σε βάθος, κατανοώντας την πραγματική τους φύση, τις αιτίες που τις προκαλούν αλλά και τις διαθέσιμες επιλογές αντιμετώπισής τους.

 

 

Τι είναι οι ραγάδες;

Όσο περίεργο και αν σας ακουστεί, οι ραγάδες είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας του οργανισμού μας, να αποκαταστήσει την πληγωμένη συνοχή του χορίου της επιδερμίδας μας! Κάτω από την επιδερμίδα μας υπάρχει το χόριο, ένα στρώμα δέρματος επιφορτισμένο για μία σειρά σημαντικών λειτουργιών, εντός των οποίων περιλαμβάνεται και η ελαστικότητα, η δυνατότητα δηλαδή του τεντώματος του δέρματός μας και η επαναφορά του, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες στις οποίες θα αναφερθούμε παρακάτω. Κάποιες φορές, αυτές οι συνθήκες είναι ακραίες, με αποτέλεσμα το υπερβολικό τέντωμα αλλά και σπάσιμο των ελαστικών ιστών του χορίου, οδηγώντας στην αδυναμία του δέρματος να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή του. Ο οργανισμός μας τότε, σπεύδει να αποκαταστήσει τις πληγωμένες περιοχές του χορίου, δημιουργώντας τα δικά του ράμματα τα οποία και αποτελούν τις κοινώς επονομαζόμενες, ραγάδες! Έτσι, ενώ μπορεί να νομίζετε πως η εικόνα των ραγάδων σχετίζεται με την εξωτερική επιφάνεια του δέρματος, στην πραγματικότητα αφορά τη βαθύτερη επιφάνεια του χορίου.

 

 

 

 

 

 

Αιτίες εμφάνισης

Οι ραγάδες μπορούν να εμφανιστούν σε κάθε σημείο του σώματός μας, με πιο συνηθισμένη την παρουσία τους στα μπράτσα, τους μηρούς, τους γλουτούς και το στήθος. Η ανάπτυξη του σώματος κατά την εφηβεία και οι αυξομειώσεις μάζας και κιλών κατά τη διάρκεια της ζωής μας, είναι συνυφασμένα με τις δυνατότητες ελαστικότητας του δέρματός μας. Έτσι, όταν για παράδειγμα το σωματικό μας βάρος αυξάνεται κατά πολύ, το δέρμα μας αναγκάζεται να τεντωθεί και πολλές φορές να ξεπεράσει τα όριά του. Οι περιοχές του χορίου πλήττονται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των ραγάδων. Η εγκυμοσύνη με την έκκριση ορμονών, η απότομη αύξηση ή και απώλεια μυϊκής μάζας – βάρους, γονιδιακοί παράγοντες αλλά και η χρήση προϊόντων με κορτιζόνη που επηρεάζουν την παραγωγή του κολλαγόνου, συγκαταλέγονται στις αιτίες για την εμφάνιση των ραγάδων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πρόληψη & αντιμετώπιση

            Όπως και σε όλα τα αισθητικής φύσεως προβλήματα που αφορούν την υγεία και όψη της επιδερμίδας μας, έτσι και στην περίπτωση των ραγάδων, η πρόληψη αποτελεί την κυριότερη γραμμή άμυνας. Η αποφυγή της αυξομείωσης του σωματικού μας βάρους και η υιοθέτηση μίας ισορροπημένης διατροφής προς την παραπάνω κατεύθυνση, είναι σίγουρο πως θα εμποδίσει την επιδερμίδα μας από το να εξαντλήσει τις αντοχές της ελαστικότητάς της. Σε συνδυασμό με τη σωστή ενυδάτωση και την τακτική άσκηση, μπορούμε να διασφαλίσουμε πως σε ενδεχόμενη εμφάνιση ραγάδων, δε θα χρειαστεί να επιρρίψουμε στον εαυτό μας την οποιαδήποτε ευθύνη! Σε αυτό το σημείο αξίζει να επισημάνουμε πως όσο το δυνατόν πιο σύντομα αντιδράσουμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Έτσι, με την πρώτη εμφάνιση ραγάδων θα πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα, προσφέροντας στο δέρμα μας ό,τι χρειάζεται. Και τι χρειάζεται; Θρέψη! Οι ραγάδες αποτελούν πληγές του χορίου και όπως σε κάθε πληγή, εκείνο που απαιτείται είναι η ανάπλασή της.

 

 

Στις περιπτώσεις λοιπόν των ραγάδων, επιλέγουμε εξειδικευμένα προϊόντα με έντονες αναπλαστικές ιδιότητες, πλούσια σε βιταμίνες και φυσικά εκχυλίσματα. Δείτε εδώ προϊόντα εξειδικευμένα στην πρόληψη και θεραπεία των ραγάδων Στόχος μας είναι η βαθιά θρέψη και η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ενισχύοντας συνολικά τη φυσική αναζωογόνηση των κυττάρων του δέρματός μας. Τα θετικά αποτελέσματα από την τροφοδότηση των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος, αντανακλώνται στην επιδερμίδα μας, μειώνοντας ορατά ή ακόμη και εξαφανίζοντας, τα σημάδια των ραγάδων. Εννοείται πως αποφεύγουμε τη χρήση προϊόντων φροντίδας που περιέχουν κορτιζόνη ή συστατικά που αποδεδειγμένα προκαλούν ξηρότητα, αφυδατώνουν το δέρμα και μπλοκάρουν τους φυσικούς μηχανισμούς παραγωγής ελαστίνης και κολλαγόνου!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Σχόλια

  • 22 Ιανουαρίου, 2023

    Νάνσυ

    Θα ήθελα να με ενημερώσετε αν κάνει το προϊόν για παλιές ραγαδες

    Απάντηση

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login