Top

Έχουν ειπωθεί πολλά για τη σχέση του ήλιου και της ακμής, με τις δύο κυρίαρχες απόψεις, να συναγωνίζονται έχοντας η κάθε μία στη φαρέτρα της, μία σειρά ορθών επιχειρημάτων. Μήπως τελικά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση; Γιατί να μιλάμε για φίλους και εχθρούς, όταν πολύ απλά μπορεί να υπάρχει και ένας τρίτος δρόμος. Εκείνος που θέλει την ακμή και τον ήλιο, συμπαίκτες!

Η ακμή είναι μια δερματική κατάσταση όπου η αιτία εμφάνισής της από άτομο σε άτομο, μπορεί να ποικίλει. Το ίδιο και η κλινική της εικόνα. Πρόκειται για μία μη υγιή κατάσταση η οποία χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Εφόσον λοιπόν προαναφέραμε πως η ακμή και ο ήλιος μπορούν να είναι συμπαίκτες σε μία κοινή προσπάθεια για νίκη, ας ακολουθήσουμε τον παραπάνω συλλογισμό, προσαρμόζοντάς τον, στο θέμα που μας απασχολεί.

Όπως στον αθλητισμό, έτσι και για την αντιμετώπιση της ακμής, απαιτείται από τους δύο συμπαίκτες (ακμή + ήλιος), απόλυτη συνεργασία, τόσο μεταξύ τους όσο και ανάμεσα στον προπονητή που αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της μεταξύ τους συνεργασίας. Το ρόλο του προπονητή έχει ο υπεύθυνος υγείας, αισθητικός ή δερματολόγος που έχει αναλάβει τη διαχείριση και φροντίδα του προβλήματός σας. Είναι εκείνο το πρόσωπο που θα αναγνωρίσει τα ταλέντα αλλά και τις αδυναμίες του κάθε παίκτη, θέτοντας τα όρια αλλά και τις πρωτοβουλίες που επιτρέπεται να λάβει το κάθε μέλος της ομάδας, κατά τη διάρκεια αυτού του αγώνα. Ας δούμε τώρα, ποια είναι τα ταλέντα αλλά και οι αδυναμίες του παίκτη που ονομάζεται ήλιος!

Ο ήλιος είναι πηγή ζωής. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα μέσω της παραγωγής βιταμίνης D όταν οι ακτίνες του έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας. Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης στο σώμα μας, την ορμόνη της χαράς, όπως είναι ευρέως γνωστή, η οποία συμβάλει στη διάθεσή μας και η οποία με τη σειρά της, όπως όλοι μας γνωρίζουμε, λειτουργεί σαν καταλύτης στην πορεία της ακμής αλλά και πολλών άλλων δερματικών καταστάσεων. Γενικότερα ο ήλιος συντελεί σε πάρα πολλές φωτοχημικές διαδικασίες προς όφελος του οργανισμού μας. Για τον ήλιο, νίκη είναι στο να συμβάλει με το δικό του, ιδιαίτερο τρόπο, στην υγεία μας.

Πολλοί άνθρωποι με στοιχεία ακμής στο δέρμα τους, έχουν παρατηρήσει ότι μετά από μερικές ημέρες έκθεσης στον ήλιο, η εικόνα της ακμής τους, εμφανίζεται βελτιωμένη. Την ίδια στιγμή, το αποτέλεσμα αυτής της έκθεσης, είναι το ακριβώς αντίθετο για πολλές άλλες περιπτώσεις, με αναφορές για επιδείνωση της κατάστασής τους. Δε λείπουν μάλιστα και τα περιστατικά ανθρώπων οι οποίοι εμφάνισαν ακμή ως αποτέλεσμα της έντονης έκθεσής τους στον ήλιο! Όλα αυτά τα αντικρουόμενα περιστατικά υπάρχουν γιατί υπό διαφορετικές συνθήκες ακμής και ήλιου, έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ήλιος μπορεί να γίνει πολύ βλαβερός αν τον υποτιμήσουμε. Ας τον εκμεταλλευτούμε σωστά λοιπόν, μέσα από 3 πολύτιμες οδηγίες!

Αν λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή, είτε από το στόμα είτε απευθείας στο δέρμα, αποφύγετε κατ’ αυτό το διάστημα τον ήλιο και κάντε το αντηλιακό, τον καλύτερό σας φίλο. Ο ήλιος σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αντιδράσει με κάποια από τις φαρμακευτικές ουσίες και να δημιουργήσει φωτοευαισθησία και επιπλέον προβλήματα.

Οι ακτίνες του ηλίου τις μεσημεριανές ώρες είναι τόσο ισχυρές ώστε ακόμη και με το υψηλότερο SPF, εξακολουθούμε να είμαστε εκτεθειμένοι σε κάποιο ποσοστό βλαβερής ηλιακής ακτινοβολίας. Πόσο μάλλον αν έχουμε και ευαισθητοποιημένο δέρμα λόγω ακμής! Αποφεύγουμε λοιπόν τον ήλιο κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ειδικά κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 – 17.00.

Πολλές από τις βλάβες που προκαλούνται στο ακνεϊκό δέρμα από τον ήλιο, είναι λόγω της ελλιπούς προστασίας την περίοδο της ακμής και δυστυχώς εμφανίζονται μετά από αρκετό διάστημα. Συμβουλευτείτε λοιπόν τον “προπονητή” σας σήμερα για τη σωστή προστασία, προλαμβάνοντας τα σημάδια του αύριο αλλά και δυσάρεστες μελλοντικές καταστάσεις.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login