Top

Τα αγγεία στα οποία θα αναφερθούμε, είναι εκείνα τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες, μεταφέρουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο από και προς τους ιστούς και το δέρμα. Όταν αυτά δυσλειτουργούν έχουμε το φαινόμενο των ευρυαγγειών για τις οποίες έχουν ειπωθεί πάρα πολλά. Για πολλούς ανθρώπους οι ευρυαγγείες αποτελούν αισθητικό πρόβλημα και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αισθητικές μεθόδους. Είναι όμως έτσι; Στο ερώτημα «αισθητική ή ιατρική προσέγγιση;», έχουμε και μία τρίτη επιλογή. Την αντικειμενική!

Τι είναι οι ευρυαγγείες;

Αυτό ακριβώς που μας λέει το όνομά τους. Ευρύ + αγγείο! Πρόκειται για πολύ μικρές φλέβες που βρίσκονται μεταξύ του δέρματος και του υποδόριου ιστού και οι οποίες έχουν υποστεί βλάβη εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, τις περισσότερες φορές συνδυαστικών, παραμένοντας σε κατάσταση μόνιμης διαστολής. Το αίμα που συσσωρεύεται στο εξωτερικό τους, εξαιτίας της λανθάνουσας ροής του, ευθύνεται γι΄ αυτά τα εμφανή σημάδια των ευρυαγγειών οι οποίες διακρίνονται σε διάφορα σημεία του σώματος και κυρίως στα πόδια μας. Όταν οι ευρυαγγείες έχουν μπλε χρώμα, τότε σημαίνει πως στο εσωτερικό τους υπάρχει “εγκλωβισμένο” φλεβικό αίμα, ενώ το κόκκινο χρώμα, υποδηλώνει την κακή ροή αρτηριακού αίματος.

Πώς δημιουργούνται;

Καταρχάς θα πρέπει να διασαφηνίσουμε πως διαφορετικά είναι τα αίτια εμφάνισης των ευρυαγγειών στο πρόσωπο και διαφορετικά στο σώμα. Κατά κύριο λόγο στο σώμα και κυρίως στα πόδια μας, εμφανίζονται εξαιτίας της συνεχούς ορθοστασίας, ενός τρόπου ζωής που δεν περιλαμβάνει σωματική άσκηση και ο οποίος αν συνδυαστεί με κακή διατροφή αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισής τους. Επίσης δε θα πρέπει να εξαιρέσουμε από αυτούς τους παράγοντες άλλα αίτια όπως η φυσική προδιάθεση του οργανισμού μας, λόγω κληρονομικότητας. Από την άλλη, για τις ευρυαγγείες που κάνουν την εμφάνισή τους στο πρόσωπό μας, τα αίτια θα πρέπει να αναζητηθούν σε ορμονικές διαταραχές, κληρονομικότητα, ενώ και ο ήλιος και η υπερβολική έκθεση σε αυτόν, βάζει το δικό του λιθαράκι για την εμφάνισή τους.

Ιατρική ή Αισθητική λύση;

Για ακόμη μία φορά, το σώμα μας έχει το δικό του, μοναδικό τρόπο, για να μας “ανακοινώσει” κάποια δυσλειτουργία του, ώστε να ενεργοποιηθούμε και να λάβουμε τα μέτρα μας. Έτσι, η εμφάνιση ευρυαγγειών θα πρέπει να μας κινητοποιήσει ώστε να αναζητήσουμε την κατάλληλη βοήθεια. Το ποια θα είναι η φύση της βοήθειας αυτής, δηλαδή το αν θα είναι ιατρική ή αισθητική, για εμάς τους ανθρώπους της GERnetic δεν αποτελεί αντικείμενο προς συζήτηση! Οι ευρυαγγείες υποδηλώνουν πρόβλημα στο κυκλοφορικό σύστημα του οργανισμού μας και ασφαλώς θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ιατρικό τρόπο και τη συμβολή αγγειολόγου. Μόνο εκείνος έχει το επιστημονικό υπόβαθρο και τις γνώσεις ώστε να προσδιορίσει την έκταση του προβλήματος αλλά και τα αίτιά του. Ο δικός μας, αισθητικός ρόλος, όπως θα σας αναλύσουμε και παρακάτω, έπεται, με στόχο την τοπική βελτίωση της λειτουργικότητας των αγγείων σας και ασφαλώς της εικόνας τους.

Αντικειμενική προσέγγιση!

Έχοντας πάντα στο μυαλό μας πως οι ευρυαγγείες είναι αγγεία που έχουν υποστεί βλάβη και πως στο μεγαλύτερο ποσοστό περιπτώσεων, κρύβουν από πίσω τους κάποιο κυκλοφορικό ή αγγειακό πρόβλημα, θα ήταν αντιεπαγγελματικό, λάθος και δυνητικά επικίνδυνο, να μην τονίσουμε πως οι αισθητικές θεραπείες στοχεύουν αποκλειστικά στην αισθητική βελτίωση της εικόνας των ευρυαγγειών. Μέσω μίας αισθητικής θεραπείας δε θα καταπολεμηθούν τα αίτια για την εκδήλωσή τους, δε θα διορθωθούν σε βάθος, οι βλάβες που έχει ήδη προκαλέσει και πολύ περισσότερο δε θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την εκδήλωση και νέων ευρυαγγειών. Στην GERnetic, εκτός από προϊόντα υψηλής αποτελεσματικότητας που μπορούν να βελτιώσουν πραγματικά την αισθητική εικόνα αλλά και την τοπική λειτουργικότητα των αγγείων σας, έχουμε και κάτι πολύ πιο σημαντικό. Έχουμε μία φιλοσοφία βασισμένη στην ειλικρίνεια και την αντικειμενικότητα για το πόσο και ως το πού μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Στο αισθητικό τομέα της αντιμετώπισης των ευρυαγγειών μπορούμε να σας προσφέρουμε πολλά, αλλά όπως και σε οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, θέλουμε πρώτα εσείς να σεβαστείτε τον εαυτό σας, φροντίζοντας αρχικά για την καλή σας υγεία και κατόπιν να μας εμπιστευθείτε! Τι ποιο ειλικρινές;

  • Το παρόν άρθρο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά τις εξειδικευμένες ιατρικές συμβουλές και υπηρεσίες που θα πρέπει να αναζητήσετε αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με ευρυαγγείες.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Αφήστε ένα σχόλιο

b2b login