Top

Μπορεί να αποτελεί ένα απολύτως φυσικό φαινόμενο, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να αφεθούμε στις προσταγές της φύσης, ελαφρά την καρδία. Ας δούμε τι είναι επί της ουσίας η γήρανση της επιδερμίδας αλλά και για το αν τα αποτελέσματά της επάνω μας, είναι αποτέλεσμα της κακιάς φύσης, των γονιδίων μας ή των λανθασμένων επιλογών μας!

Η επιδερμίδα μας, υπόκειται στον ίδιο ακριβώς κανόνα που διέπει και όλα τα υπόλοιπα κύτταρα του οργανισμού μας. Ποιος είναι αυτός; Όσο μεγαλώνουμε, ο μεταβολισμός των κυττάρων μας, μειώνεται! Αυτό σημαίνει πως μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού μας, αυτή της ανανέωσης των κυττάρων, με το πέρασμα του χρόνου μειώνεται. Η ανανέωση των κυττάρων αποτελεί μία πολυσύνθετη βιολογική διαδικασία, αποτέλεσμα της οποίας είναι και η παραγωγή πολύτιμων στοιχείων για την καλή υγεία και εικόνα της επιδερμίδας μας. Έτσι, μαζί με τη μείωση της ανανέωσης των κυττάρων, μειώνονται και αυτά τα στοιχεία τα οποία δεν είναι άγνωστα σε εσάς. Αναφερόμαστε σε πολύτιμες πρωτεΐνες του δέρματος, στα πεπτίδια, στην ελαστίνη, στο κολλαγόνο κ.ά., τα ποσοστά των οποίων ακολουθούν καθοδική πορεία.

 

Αποτέλεσμα αυτής της πορείας, είναι η απώλεια της ελαστικότητας και σφριγηλότητας της επιδερμίδας, η έλλειψη υγρασίας και η εμφάνιση ξηρότητας, η απώλεια της λάμψης και του ωραίου χρώματός της, οι κηλίδες, η εμφάνιση ρυτίδων κ.ά.. Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε πως η επιδερμίδα του προσώπου, γερνάει με τελείως διαφορετικό τρόπο από εκείνον που γερνάει το υπόλοιπο σώμα μας. Βλέπετε, το πρόσωπο όχι μόνο είναι συνεχώς εκτεθειμένο στους εξωτερικούς παράγοντες και ιδιαιτέρως στην ηλιακή ακτινοβολία αλλά παράλληλα πρέπει να διαχειριστεί και έναν τεράστιο αριθμό εκφράσεων που εκ φύσεως είναι προγραμματισμένο να εκδηλώνει! Αυτές οι κινήσεις σωρευτικά, κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, επιβαρύνουν την επιδερμίδα του προσώπου μας, ευνοώντας την ανάπτυξη γραμμών και ρυτίδων.

 

Θα ήταν αρκετά βολικό για εμάς, να επιρρίψουμε όλες τις ευθύνες στη μητέρα φύση και τις φυσικές διεργασίες που εκείνη έχει ορίσει με τη γήρανση της επιδερμίδας μας αλλά και αρκετά άδικο για εκείνη. Οι συνέπειες της γήρανσης δεν είναι ίδιες για όλους τους ανθρώπους καθώς μπορεί ο μηχανισμός της, να διέπεται από τις ίδιες αρχές αλλά η εξέλιξη και ο αντίκτυπός της για τον κάθε άνθρωπο, είναι διαφορετικά. Αυτό συμβαίνει γιατί παρεμβάλλονται δύο κρίσιμοι παράγοντες που βρίσκονται σε άμεση συσχέτιση με τη γήρανση. Τα γονίδια και ο τρόπος ζωής. Για τα γονίδια και την κληρονομικότητα δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Για τον τρόπο ζωής μας όμως, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα, αν κατανοήσουμε τον τρόπο που κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες, βλάπτουν την επιδερμίδα μας:

Ήλιος:

Η επίδραση της ακτινοβολίας UV πλήττει σε βάθος το δέρμα σας, φτάνοντας στο χόριο, την “κατοικία» δηλαδή, πολύτιμων στοιχείων με τις οποίες τροφοδοτείται η επιδερμίδας σας! Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες.

 

Αλκοόλ:

Όταν το αλκοόλ εισέρχεται στον οργανισμό μας, έχει την ιδιότητα να καταλαμβάνει τη θέση σημαντικών πρωτεϊνών ενώ παράλληλα εμποδίζει την απορρόφηση θρεπτικών στοιχείων από τον οργανισμό! Άραγε χρειάζεται να σας αναφέρουμε πως ευθύνεται και για την αφυδάτωση του δέρματος;

 

 

Διατροφή:

Ζάχαρη, κακοί υδατάνθρακες και μία σειρά συντηρητικών που συναντάμε στα συσκευασμένα τρόφιμα, προκαλούν την επονομαζόμενη γλυκοζυλίωση, η οποία πλήττει την παραγωγή κολλαγόνου, βλάπτει τα κύτταρα και επιταχύνει τους μηχανισμούς γήρανσης.

 

 

 

Κάπνισμα:

Πέραν των άλλων αρνητικών του καπνίσματος, η συνήθεια αυτή ευθύνεται για μία σειρά διαταραχών του κυκλοφορικού συστήματος με άμεσο αντίκτυπο στην επιδερμίδα, καθώς βλάπτει τις κολλαγόνες και ελαστικές ίνες της επιδερμίδας μας και συμβάλλει στην αγγειακή στένωση, με αποτέλεσμα την ελλειπή μεταφορά θρεπτικών στοιχείων.

 

Βρείτε εδώ τα εξειδικευμένα προϊόντα της GERnetic με αντιγηραντικές ιδιότητες

Βρείτε εδώ τα εξειδικευμένα κέντρα Αισθητικής για την περιποίησή  σας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login