Top

Τα μάτια δεν είναι μόνο ο καθρέπτης της ψυχής αλλά και της καλής υγείας του οργανισμού μας. Μαύροι κύκλοι και σακούλες κάτω από τα μάτια, ίσως υποδηλώνουν πολλά περισσότερα από το προφανές αισθητικό πρόβλημα. Ας τα ανακαλύψουμε!

Οι μαύροι κύκλοι όπως και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, δεν αποτελούν ένα αποκλειστικά γυναικείο “προνόμιο”, καθώς και πολλοί άνδρες καλούνται να διαχειριστούν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Οι αιτίες εμφάνισης τόσο των μαύρων κύκλων όσο και των σακουλών, είναι πολλές και σχετίζονται τόσο με οργανικά θέματα όσο και με τις καθημερινές συνήθειές μας. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και το ίδιο ξεχωριστή είναι και κάθε φορά η φύση του εκάστοτε προβλήματος. Κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές, θυρεοειδής, εμμηνόπαυση, κακή κυκλοφορία του αίματος, χρήση φαρμάκων, ακατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ και περιποίησης προσώπου, αλλεργίες, έλλειψη ύπνου, αλκοόλ, κάπνισμα, χαμηλή κατανάλωση νερού, άγχος, εξάντληση. Θέλετε να συνεχίσουμε;

 

Με τον όρο μαύροι κύκλοι, επί της ουσίας χαρακτηρίζουμε την υπερμελάγχρωση της περιοφθαλμικής χώρας, δηλαδή της περιοχής γύρω από τα μάτια μας, στην οποία και παρατηρείται υπερβολική συγκέντρωση μελανίνης. Τα αίτια γι΄ αυτή τη συγκέντρωση είναι αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω, οι οποίοι τις περισσότερες φορές δρουν συνδυαστικά. Αν για παράδειγμα συνδυάσουμε ένα ξενύχτι με το τσιγάρο και το αλκοόλ, τότε δε χρειάζονται ιδιαίτερες μαντικές ικανότητες για να φανταστούμε την εικόνα μας το επόμενο πρωινό! Όλη η κόπωση της περασμένης νύχτας θα αποτυπωθεί στο πρόσωπό μας και κυρίως στην περιοχή των ματιών, καθώς εκεί το δέρμα μας είναι τρομερά λεπτό και ευαίσθητο, με τριχοειδή αιμοφόρα αγγεία που όταν διευρύνονται, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την εναπόθεση της μελανίνης που υπάρχει στα συγκεκριμένα σημεία.

 

Από την άλλη, υπάρχει και το φαινόμενο των σακουλών κάτω από τα μάτια, το οποίο λανθασμένα θεωρείται πως συνυπάρχει πάντα με τους μαύρους κύκλους. Η φύση, θέλοντας να προστατεύσει τους βολβούς των ματιών μας, έχει αναπτύξει γύρω τους ένα προστατευτικό στρώμα από λιπαρούς ιστούς οι οποίοι συγκρατούνται στη θέση τους από μία λεπτή μεμβράνη. Με το πέρασμα του χρόνου, η μεμβράνη αυτή ακολουθεί τη γενικότερη φυσιολογική πορεία του δέρματος. Με απλά λόγια φθείρεται, χαλαρώνει, χάνει την ελαστικότητά της και επιτρέπει σε αυτούς τους ιστούς να διαφανούν. Οι σακούλες λοιπόν κάτω από τα μάτια, είναι το αποτέλεσμα αυτής της εμφάνισης και της αύξησης του λίπους στο κάτω βλέφαρο, η οποία σε συνδυασμό με τη φυσική χαλάρωση του δέρματος λόγω ηλικίας, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε και πάλι, πως τόσο για τους μαύρους κύκλους όσο και για τις σακούλες κάτω από τα μάτια, κάθε περίπτωση ανθρώπου είναι ξεχωριστή και ασφαλώς θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή αν έχετε και άλλα συμπτώματα ή αν η εμφάνιση των παραπάνω προβλημάτων, είναι εντελώς ξαφνική και χωρίς προφανή αίτιο. Εκτός από την επιλογή των κατάλληλων προϊόντων περιποίησης ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας, μπορείτε να μειώσετε σε δραματικό βαθμό τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια, αλλάζοντας κάποιες από τις “κακές” καθημερινές συνήθειές σας. Πιείτε περισσότερο νερό, αποφύγετε το αλκοόλ, πετάξτε το τσιγάρο από το χέρι σας, φάτε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χαρίστε το δώρο ενός επαρκή ύπνου στον οργανισμό σας!

Βρείτε εδώ τα εξειδικευμένα προϊόντα της GERnetic για μαύρους κύκλους και σακούλες

Βρείτε εδώ τα εξειδικευμένα κέντρα Αισθητικής για την περιποίηση των ματιών σας!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login