Top

Το στήθος, εκτός από τις φυσιολογικές αλλαγές που υφίσταται κατά τη διάρκεια της ζωής μίας γυναίκας, καλείται να ανταποκριθεί και σε μία σειρά απαιτητικών καταστάσεων, τα αποτελέσματα των οποίων, δυστυχώς οδηγούν σε χαλάρωση και απώλεια της θελκτικής εικόνας του. Και όμως, αν δείξουμε λίγη παραπάνω προσοχή και κατανοήσουμε το τι πρέπει να του προσφέρουμε, μπορούμε να επιτύχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα στην υγεία και εμφάνισή του!

Το γυναικείο στήθος είναι μία πτυχή του δέρματός μας, αποτελούμενη από λιπώδεις ιστούς και αδένες των οποίων η μορφολογία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν στον οργανισμό μίας γυναίκας. Όπως και για κάθε άλλο σημείο του δέρματός μας, έτσι και για το στήθος, υπεύθυνοι για την ελαστικότητά του, είναι οι ινοβλάστες οι οποίοι και συνθέτουν την πρωτεΐνη της ελαστίνης. Αυτή χαρίζει την ελαστικότητα και σφριγηλότητα στο δέρμα μας, επιτρέποντας την επαναφορά του, π.χ. μετά από ένα τράβηγμα, στην αρχική του κατάσταση. Όσο μεγαλώνουμε, η παραγωγή ελαστίνης φθίνει, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση και το κρέμασμα της επιδερμίδας, κάτι το οποίο γίνεται ιδιαιτέρως εμφανές, στο γυναικείο στήθος. Εκτός όμως από την ηλικία, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στη χαλάρωσή του.

Το δέρμα του γυναικείου στήθους καλείται να διαχειριστεί ως ένας φυσικός στηθόδεσμος, όχι μόνο το βάρος των ιστών και των αδένων που το αποτελούν αλλά και μία σειρά απαιτητικών καταστάσεων που δοκιμάζουν τις αντοχές και τη συνοχή της επιδερμίδας. Επαναλαμβανόμενες αυξομειώσεις βάρους, εγκυμοσύνη, θηλασμός, μη ισορροπημένη διατροφή, κάπνισμα, καθιστική ζωή, εξαντλητικές δίαιτες… και πάει λέγοντας αλλά και φαίνοντας! Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η εξωτερική εικόνα της επιδερμίδας μας είναι σε άμεση αντιστοιχία με την εσωτερική “εικόνα” της υγείας της! Αν το δέρμα μας είναι υγιές εσωτερικά και τροφοδοτείται με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνται, να είστε σίγουρες πως αυτό θα αποτυπωθεί και στην εμφάνισή του. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να αντιμετωπίσουμε τη χαλάρωση του στήθους;

 

Καταρχάς η προσπάθεια ξεκινάει από νωρίς! Όσο πιο έγκαιρα ξεκινήσουμε τη φροντίδα του στήθους μας, τόσο περισσότερο αλλά και καλύτερα, θα διατηρήσουμε τα καλαίσθητα και υγιή χαρακτηριστικά που το συνοδεύουν κατά τη νεαρή ηλικία του.

 

 

 

Τροφοδοτούμε με συνέπεια την επιδερμίδα μας, με όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται (αμινοξέα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία), ενεργοποιώντας τους φυσικούς μηχανισμούς ανάπλασης και αναζωογόνησης.

 

 

Φροντίζουμε να ακολουθούμε μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, λιπαρά Ω-3 και πρωτεΐνες. Η ομαλή λειτουργία τόσο του πεπτικού όσο και του ενδοκρινικού συστήματος, είναι σημαντικές παράμετροι υγείας και ομορφιάς που αποτυπώνονται και στο στήθος μας.

 

 

 

Γυμναστείτε! Η άσκηση έχει οφέλη και για το στήθος σας. Επικεντρωθείτε σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που στοχεύει το άνω μέρος του σώματος, αξιοποιώντας λάστιχα και αλτήρες, κάνοντας push-ups και εφαρμόζοντας κινήσεις εκτάσεων. Εκτός από τη φυσική ενδυνάμωση του θώρακα και της πλάτης σας, θα βελτιώσετε και την λανθάνουσα στάση του σώματος, η οποία και συμβάλει στη χαλάρωση του στήθους σας.

 

 

Είναι γνωστό πως μετά από ένα χλιαρό μπάνιο η χρήση παγωμένου νερού μπορεί να έχει εντυπωσιακά οφέλη για την επιδερμίδα σας, διεγείροντας την κυκλοφορία του αίματος αλλά πολύ πιο σημαντική είναι η εκ των έσω ενυδάτωση του οργανισμού σας. Πίνετε νερό όσα συχνά χρειάζεται, ώστε να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο, σφριγηλό και “ζωηρό”!

 

 

 

Ο ήλιος δεν είναι ο καλύτερος φίλος της επιδερμίδα σας. Η υπεριώδης ακτινοβολία εκτός των άλλων, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ελεύθερων ριζών οι οποίες στρέφονται κατά της ελαστίνης. Επιλέξτε ένα αξιόπιστο αντηλιακό ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας και φροντίστε να το χρησιμοποιείτε και κατά τη χειμερινή περίοδο. Περισσότερη έκθεση χωρίς προστασία, περισσότερη χαλάρωση!

 

 

Δείτε εδώ τη σειρά περιποίησης στήθους της GERnetic.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Συμπληρώστε το email σας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα νέα μας προϊόντα και συμβουλές ομορφιάς!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

b2b login